¤ MugiwaraDarkBB ¤

Eichiiro Oda: One Piece c. Mangájának alapján készült Fórumos Szerepjáték! Csatlakozz Te is és kalandozz a végtelen tengereken!
 
HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Tengerjáró Képességek

Go down 
SzerzőÜzenet
Silvers Rayleigh
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 118
Regisztráció ideje : 2010. Jul. 09.

TémanyitásTárgy: Tengerjáró Képességek   Vas. Aug. 12, 2012 12:41 am

Úszás
6 szintű
aktív

Az úszásnak egyértelmű szintjei vannak: az első szintű úszó fennmarad a vízen, a második szintű ismert egy vagy két nemet, amivel el tud tempózni, a harmadik szintű úszó minden úszásnemet ismer, ami a vizekben kellhet és ezekkel képes a fizikumának megfelelő top gyorsaságra.
Negyedik szinttől az úszás keveredik a karakter más stílusaival és emberi teljesítőképesség fölé is mehet. Minden egyes szint legalább egy új sajátos úszásnemet jelent, és egy foknyi növekedést a vízi gyorsaságban.

Ha valaki elérte a 4. szintet úszásban, és még nem búvár, megkapja az első szintet.

Búvárkodás
3 szintű
aktív

A búvárkodás az úszás kiegészítése, és mint olyan, csupán pár extrát tartalmazna önmagában az úszáshoz képest, azonban a víz alatt nem csak úszni lehet és kell, főleg a Grand Line vizeiben. Az az 1. szintű búvár, aki 4. szintű úszó is, már mindent tud a víz alatti közlekedésről, viszont a 2. szinttől a búvár más képes víz alatt is harcolni, megtartani a lélegzetét harc közben is, és megduplázni a víz alatt tölthető idejét. 3. szinten a használó képessé válik olyan dolgokra, amikre normálisan víz alatt képtelenség lenne; például lebegés közben állást vagy támasz találni, lendületet venni, bizonyos tetteknél figyelmen kívül hagyni a víz ellenállását, stb.

[vízen járás]
X szintű
aktív

Teljes mértékben a karaktertől függő képesség, amit a stílusa, a képessége, vagy bármi más alapján kell saját magának kidolgoznia, amennyiben rendelkezne ilyesmivel.
A vízen járás szervesen kapcsolódik valamilyen másik képességhez: annyi szintje lehet, amennyi az eredendő képesség és/vagy a hozzá tartozó esetleges testi érték tizede - azaz amíg ezek nem érik el összesen a 10. szintet, nem lehet.Hajózás
8 szintű
aktív/passzív

A hajózás azon alapképességek összessége, amik a hajón való életet, küzdést, és képességeink-képzettségeink használatát. A kalózok és a tengerészek ezen képességnek teljes mértékben tulajdonosai, mondhatni ez náluk az a szakmai ártalom, ami csak segíthet és hátránya sincs, már ha nem számítjuk, hogy a legmagasabb szinteken a karakter esetleg hiányolhatja, ha sokáig nem érzi a tengert a lábaiban.
Minél magasabb valakinek a hajózása, annál könnyebb számára a hajózás és a kisegítés a hajón. Az a karakter aki kiismeri magát a hajón, már akár más ismeretek nélkül is képes együttműködni a hajó fenntartásával és ellátásával, illetve működtetésével, még ha a feladatok amiket végezhet, csak a legalapvetőbbek is.


Csomózás
aktív

Aki ismeri ezt a pár trükköt is, az már szinte mindent képes ellátni a hajó feladatai közül, így törvényszerű, hogy a legtöbb kalóz és matróz számára a hajózás s a csomózás az alapok az életükhöz.
A csomózásban jártas karakter ismeri az összes hajós-csomót, illetve minden alap közözési formát, amiket csak a kreativitásától függ, hogy mennyire és mikor képes kihasználni.


Háló- és Vitorlakötés
aktív

Sokszor lehet rá szükség, de ha nincs senki, aki ismeri ezt a trükköt, akkor igen rosszul végződhet a kaland a tengeren. Aki képes vitorlát kötni, az nem csupán javíthatja, vagy pótolhatja a hajó ezen eszközeit, de erősítheti is őket, illetve képes megmondani, mikor túl erős a szél a hajónak vagy a vitorlának, és képes könnyen megállapítani a vitorlára nézve a szél tökéletes irányát és tempóját is.

Kormányzás
3 szintű
aktív

Az alap szintű kormányzási ismeretek a szakszavakat és utasításokat jelentik, illetve a hajó kormányának ismeretét. Aki ismeri, az bármikor képes utasításra elkormányozni a hajót.
A közepes szintű kormányos képes önmaga is kormányozni, felismeri, ha szükséges fordítania a hajón, hogy elkerüljön károsodást, vagy gyorsabban haladhasson.
A profi kormányos már szinte áttételes érzékként kezeli a hajór, felismeri az áramlatokat abból, hogy hogyan mocorog a kezei között a hajó, és mennyire feszít a kormány a lapátra eső nyomások folytán. Viharban, vagy egyéb nehéz körülmények között vagy profi kormányos kell, vagy egy legalább közepes, egy jó navigátorral együttműködve!


Szélfogás
aktív

A vitorlák forgatásának ismerete ez, a szél energiájának kihasználása érdekében fontos is, hogy a hajó mindig a legjobb iramában haladhasson. Aki ismeri a szélfogás törvényszerűségeit, az még szembe szélben is képes haladást kicsikarni a hajójából a vitorlák közti szél elirányításával, és megforgatásával.
A vitorlakötés és a szélfogás közös ismerete hatványozott hatásfokot jelent játéktechnikailag!

Hajódinamika
aktív

A kormányosok és navigátorok ismereteinek ez mindig része, de azoknak sem árt tudniuk ezekről, akiknek számítaniuk kell tengeri csatákra: ha nyerni akarsz a tengeren, akkor tudnod kell, hogy az éppen kanyarodó ellenfeled mikor fejezi be a kanyart, merre tart pontosan, hogy tudd te merre kanyarodhatsz, mielőtt ütköztök, és a hajótok károsodik, vagy elsüllyed!
Navigáció
15 szintű
aktív

A legbonyolultabb hajózási tudomány, amit ha hasonlítgatni akarnánk, akkor azt mondhatnánk, a tenger filozófiája, mert ez az az elméleti tudás, ami önmagában semmire se jó, csakis tucatnyi segédtudományával, és csakis olyanokkal értethetők meg, akik ugyanúgy vallják azt az elvet, amit a navigátor, a tenger filozófusa.
A navigátornak minden szinten fejlődnie kell, hogy mindig tudja, hová és milyen úton tart a hajó ami a kezében van, és hogy soha ne keverje elkerülhető veszélybe azt a társaival együtt.
A navigáció alap ismeretei a tájolás, a meteorológia, és a hajózás, és minden olyan, amik ezekhez kapcsolódnak azok másodlagos de szintén fontos ismeretek, amikre magas szinteken, a veszélyes tengereken, már mindenképpen szükség van.

A navigátori ismeretek felvételéhez legalább alapszinten ismerni kell annak alapismereteit, illetve minden további szint eltanulásához legalább három szintfejlődés szükséges a kapcsolódó ismeretek közül.

Tájolás
5 szintű
aktív

Tájolni az tud, aki hajózni tud, tartja a mondás, de ez fordítva már nem igaz, és éppen ezért léteznek a navigátorok, akiknek rengeteg dolgot kell figyelembe venniük a hajó irányításakor, és mindezen megfigyeléseket át kell, hogy váltsák praktikus információvá, amikkel betájolhatják a hajójuk útját. Lénegében a tájolás az iránymutatás tudománya: iránymutatás a hajónak, hogy elkerülje a veszélyeket, amik lehetnek természetesek, mesterségesek, de néha még természetfölöttiek is.
A tájolónak ismernie kell a távolságokat, és az összes olyan mértékegységet és behatást, ami alapján számolnia kellhet a hajó útját, és ezekre mindre találnia kell olyan mérési lehetőséget, amikből végül megfelelő számításokat végezhet.

A navigáció szintjének növekedésével a mesélők információkiadási hajlandósága, a gikszerek elkerülésének lehetősége, és a játékossal szembeni elvárások növekedése várhatók, mivel a saját maguk irányította kalandokban is folytatnia kell majd azon tevékenységét, amiért megkapja a navigátori címet!

Csillagászat
2 szintű
aktívTérképészet
3 szintű
aktívSzámtan
2 szintű
aktívMértan
2 szintű
aktívMeteorológia
5 szintű
aktívTengertudomány
aktívGeológia
aktív[hajó]-navigáció
X szintű
aktív


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Tengerjáró Képességek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
¤ MugiwaraDarkBB ¤ :: Szabályzat és egyéb információk :: Ismertetők :: Képességek-
Ugrás: