¤ MugiwaraDarkBB ¤

Eichiiro Oda: One Piece c. Mangájának alapján készült Fórumos Szerepjáték! Csatlakozz Te is és kalandozz a végtelen tengereken!
 
HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Aktív Testi Képességek

Go down 
SzerzőÜzenet
Silvers Rayleigh
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 118
Regisztráció ideje : 2010. Jul. 09.

TémanyitásTárgy: Aktív Testi Képességek   Vas. Aug. 12, 2012 12:42 am

Soru
3 szintű
aktív

A Soru az a képesség, amely a test megnövelt teherbírását és a lábak acélos edzését követi a Rokushiki elsődleges tréningjében: a hat technikát tanulók képesek olyan gyorsaságra szert tenni, ami szó szerint láthatatlanná teszi őket a laikus szem számára, és csak azok képesek tartani velük az iramot, akik legalább ugyanolyan szinten vannak, mint ők. A technika gyengéje, hogy teljesen a lábon alapul, ha a használó lábát és annak gyorsulási képességét, a stabilitását kilövik valahogy, a technika használhatalanná vagy önveszélyessé válik.
A képesség első szintjén a használó képes elérni a soru sebességét, de kombinálni azt más képességekkel még nem tudja, illetve ő maga is küzd még a gyorsasághoz való szokással. A második szinten a képesség már rutingyakorlat, és kombinálható más stabilan ismert rokushiki technikákkal is. Harmadik szinten a használó olyannyira kitapasztalta a Soru-shikit, hogy képes belőle és más ugyanennyire ismert shikiből új stílusú használatot, saját technikát kialakítani.

A Soru tanulásának elkezdéséhez 30 testi képességpont kell.

[soru] stílus
aktív

A használó saját technikája, amit ő maga alakít ki akár egy másik shikivel, vagy egy másik képességéből származtatott előnnyel kombinálva.
Soru 3 kell a megalkotásához, ha másik shikit is használ, akkor annak a harmadik szintje, ha másik képességet, akkor annak az alkotáskori lehetséges maximuma.Geppou
3 szintű
aktív

A Geppou a Soru természetes folytatása a rokushiki tréningben, a használó eléri vele, hogy a csúcsra képzett lábak a levegő ellenállását is képesek legyenek felhasználni a testük mozgatására. A Geppou ugyanúgy láthatatlanná teszi a használóját a laikus szem számára, és csak azok képesek tartani velük az iramot, akik legalább ugyanolyan szinten vannak, mint ők. A technika gyengéje, hogy teljesen a lábon alapul, ha a használó lábát és annak gyorsulási képességét, a stabilitását kilövik valahogy, a technika használhatalanná vagy önveszélyessé válik.
A képesség első szintjén a használó képes elérni a Geppouval a repülést, de kombinálni azt más képességekkel még nem tudja, illetve ő maga is küzd még a képesség irányíthatóságával. A második szinten a képesség már rutingyakorlat, és kombinálható más stabilan ismert rokushiki technikákkal is. Harmadik szinten a használó olyannyira kitapasztalta a Geppou-shikit, hogy képes belőle és más ugyanennyire ismert shikiből új stílusú használatot, saját technikát kialakítani.

A Geppou tanulásának elkezdéséhez 33 testi képességpont kell és legalább Soru 2.

[geppou] stílus
aktív

A használó saját technikája, amit ő maga alakít ki akár egy másik shikivel, vagy egy másik képességéből származtatott előnnyel kombinálva.
Geppou 3 kell a megalkotásához, ha másik shikit is használ, akkor annak a harmadik szintje, ha másik képességet, akkor annak az alkotáskori lehetséges maximuma.Rankyaku
3 szintű
aktív

A Geppou és a Soru természetes folytatása a rokushiki tréningben, ahol a használó már karcolja a teste tökéletes korlátait, és törvényszerűen eléri a Tekkai alsó határát a technika elsajátításával és használatával. A képességnek szinte nincs gyengéje, kivéve ha a láb megsérül, ami a technika használatakor igen valószínűtlenné válik.
A képesség első szintjén a használó képes elérni Rankyaku vágó hatását, de csak nagyon korlátozott területen: a lábától egy láb hosszra és nem teljes erővel. Kombinálni azt más képességekkel még nem tudja, illetve ő maga is küzd még a képesség hatásfokával. A második szinten a képesség már rutingyakorlat, és kombinálható más stabilan ismert rokushiki technikákkal is. Harmadik szinten a használó olyannyira kitapasztalta a Rankyaku-shikit, hogy képes belőle és más ugyanennyire ismert shikiből új stílusú használatot, saját technikát kialakítani.

A Rankyaku tanulásának elkezdéséhez 36 testi képességpont kell és legalább Soru 2 és Geppou 2.

[rankyaku] stílus
aktív

A használó saját technikája, amit ő maga alakít ki akár egy másik shikivel, vagy egy másik képességéből származtatott előnnyel kombinálva.
Rankyaku 3 kell a megalkotásához, ha másik shikit is használ, akkor annak a harmadik szintje, ha másik képességet, akkor annak az alkotáskori lehetséges maximuma.Tekkai
3 szintű
aktív

A tekkai a rokushiki tréning igazi éle, a használó eléri vele, hogy a már nem szó szerint acélosra képzett test valóban elnyerje az acélos keménységet és ellenállást. Ehhez a technikához a test fölötti uralom teljessége is elengedhetetlen, így a használó átlépi a test valódi korlátait, és a teste erőforrásait, a dourikijének megfelelő erőt képes teljesen átcsoportosítani egy olyan kis rétegbe, mint a bőre. Az egyetlen említhtő gyengeség, hogy a Tekkai megnehezíti a mozgást amikor használatban van.
A képesség első szintjén a használó képes eléri a bőre megkeményedését, azonban ez koránt sem a teljes dourikijével lesz egyenlő, és nem engedi mozogni a használót, illetve kombinálni azt más képességekkel még nem tudja, illetve ő maga is küzd még a képesség irányíthatóságával. A második szinten a képesség már rutingyakorlat, de még így sem kombinálható más rokushiki technikákkal és így sem lesz képes mozogni a hatása alatt az ismerője. Harmadik szinten a használó olyannyira kitapasztalta a Tekkai-shikit, hogy képes részlegesen is létrehozni, így csak bizonyos testtagjai bénulnak le a használat során, és megtarthatják mobilitásukat.

A Tekkai tanulásának elkezdéséhez 39 testi képességpont kell és legalább Soru 2, Geppou 2, Rankyaku 2.

[tekkai] stílus
aktív

A használó saját technikája, amit ő maga alakít ki akár egy másik shikivel, vagy egy másik képességéből származtatott előnnyel kombinálva.
Tekkai 3 kell a megalkotásához, ha másik shikit is használ, akkor annak a harmadik szintje, ha másik képességet, akkor annak az alkotáskori lehetséges maximuma.Shigan
3 szintű
aktív

A Shigan már csupán minimális változtatás a Tekkaihoz képest, a precizitás és a test erőinek átcsoportosítása benne az igazi fortély, de ha el van sajátítva, akkor a rokushiki használója általánosan elmondhatóan a karjait is felerősítette annyira, hogy már az egész teste egy merő fegyvertény és gyengeségektől mentes.
A képesség első szintjén a használó képes eléri a bőre megkeményedését, az ujjaiba annyi energia kerül, hogy az szinte áthatolhatatlanná és megtörhetetlenné válik, azonban ez koránt sem a teljes dourikijével lesz egyenlő, illetve kombinálni azt más képességekkel még nem tudja, illetve ő maga is küzd még a képesség irányíthatóságával. A második szinten a képesség már rutingyakorlat, de még így sem kombinálható más rokushiki technikákkal, az erők elosztásának kiemelkedően nehéz mivolta miatt. Harmadik szinten a használó olyannyira kitapasztalta a Shigan-shikit, hogy képes kombinálni más shikikkel is és nem törik meg a test dourikijénél nagyobbb ellenállással szemben sem.

A Shigan tanulásának elkezdéséhez 42 testi képességpont kell és legalább Soru 2, Geppou 2, Rankyaku 2, Tekkai 2.

[shigan] stílus
aktív

A használó saját technikája, amit ő maga alakít ki akár egy másik shikivel, vagy egy másik képességéből származtatott előnnyel kombinálva.
Shigan 3 kell a megalkotásához, ha másik shikit is használ, akkor annak a harmadik szintje, ha másik képességet, akkor annak az alkotáskori lehetséges maximuma.Kamie
3 szintű
aktív

A Kamie a rokushiki végő szintje, azon képesség megjelenése a testben, hogy az erők átcsoportosításával végül a test formája is változtathatóvá válik, így a fizikailag elkerülhetetlen támadások is elkerülhetővé válnak. A technika gyengesége, hogy semmilyen más shikivel nem lesz együtt teljes értékben használható, mivel a test dourikijét olyan mértékben elvonja a test formálásához, hogy az nem lesz hatákonyan elég a többi technika kivitelezéséhez. (Ettől függetlenül egy szignifikánsan gyengébb ellenfél ellen még lehet egyértelműen hatékony az így gyengült rokushiki is.)
A képesség első szintjén a használó képes elérni, hogy a testét egy testtagnyi területen elváltoztassa, mozgassa, hajlítsa. Az első szinten alkalmazott Kamie nagyon egyszerűen negálható egy olyan hatással, ami megszakítja a használó testi és lelki koncentrációját. A második szinten a képesség már rutingyakorlat, de még így sem kombinálható más rokushiki technikákkal és így sem lesz képes irracionálisan módosítani a testét. Harmadik szinten a használó olyannyira kitapasztalta a Kamie-shikit, hogy képes részlegesen is létrehozni, illetve egész testében is olyannyira, hogy a test teljessége megmagyarázhatatlan mértékű változásokon mehet át, igaz ezek csak pillanatokig állhatnak fenn.

A Soru tanulásának elkezdéséhez 45 testi képességpont kell és legalább Soru 2, Geppou 2, Rankyaku 2, Tekkai 2 és Shigan 2.

[kamie] stílus
aktív

A használó saját technikája, amit ő maga alakít ki akár egy másik shikivel, vagy egy másik képességéből származtatott előnnyel kombinálva.
Kamie 3 kell a megalkotásához, ha másik shikit is használ, akkor annak a harmadik szintje, ha másik képességet, akkor annak az alkotáskori lehetséges maximuma.
Seimei Kikan
3 szintű
aktív

A Seimei Kikan a test energiáink irányításának művészete. A hatása nem keverendő a Tekkai és a Kamie esetén fellépő változásokkal: ezek nem a test energiáit irányítják, hanem a testben jelenlévő douriki segítségével módosítják a test erőelosztását, vagy erővel változtatnak a testen, amit a rokushiki útjával megedzett test már kibír.
A Seimei Kikan ezekkel szemben ténylegesen a test saját energiáit irányítja, és a test saját változkonyságát és önformáló erejét hívja életre. A Seimei Kikan megformálásához fegyelem, uralom a test fölött, és önismeret, a test határainak felismerése szükséges. Azok, akikben bármilyen módon hiányzik a racionalitás és az önkontroll képtelenek lesznek felfogni miért és hogyan is változna meg a testük, és képtelenek arra, hogy felismerjék a testükben rejlő lehetőségeket, mivel ők maguk számára a testük is csak egy visszafogó tényező.
A képesség első szintjét ismerők különböző úton találhatnak rá a technikára: a Tekkait és Kamiét is 3. szinten ismerők, akik rendelkeznek a megfelelő beállítottsággal, felismerhetik a Seimei Kikan alap princípiumait magukban és önállóan is, míg másoknak valamilyen testet és lelket megfogó tréningre, egy mesterre van szükségük a felvilágosodáshoz. Ezen a szinten a Seimei Kikan csupán egy árnyékképesség, a testet a használója képes lesz felgyorsítani és lelassítani anyagcseréjében, képes lesz az izomzatát aktiválni vagy pihentetni, és képes lesz a létező erejének átvitelére a testén belül, mindezeket tényleges mennyiségbeli változás nélkül.
A képesség második szintjén a testben létrehozhatóak olyan változások, amelyek időlegesen teljesen megváltoztathatják a test működését: izomzatok emelkednek ki, csontokba gyűlik több energia, súlypontok változnak, és az izomzat működése is megváltozhat, más célt szolgálhat jobban. A technikát fenn kell tartani, majd az a test kimerülésekor megszűnik.
Harmadik szinten a test beállítható lesz: a használó létrehozhat egy ideális testalakot, amit végül véglegessé is tehet: nem kell koncentrálnia a fenntartására, sem pedig a megváltozott teste működésére: az a megváltozott állapotában, a megváltozott működés szerint él tovább (annyi tápanyagot és erőkifejtést igényel, amilyenre lett beállítva, stb.)

A Seimei Kikan eltanulásához legalább 30 testi képességpont kell és vagy Tekkai 3 és Kamie 3, vagy egy olyan képesség, ami a Seimei Kikan kialakulsában segíthetett. Ezek lehetnek: egy harci stílus és a hozzá tartozó te/bu/houshido, vagy bármilyen testről szóló ismeret, esetleg aktív életfilozófia, stb.

[seimei kikan] stílus
aktív

A Seimei Kikan bármilyen testi képességgel kombinálható és a kombinációból saját technika hozható létre.
Saját technika létrehozásához Seimei Kikan 3 és a lehetséges legmagasabb olyan értékek kellenek, amelyekből a Seimei Kikan kialakításra került.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Aktív Testi Képességek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
¤ MugiwaraDarkBB ¤ :: Szabályzat és egyéb információk :: Ismertetők :: Képességek-
Ugrás: