¤ MugiwaraDarkBB ¤

Eichiiro Oda: One Piece c. Mangájának alapján készült Fórumos Szerepjáték! Csatlakozz Te is és kalandozz a végtelen tengereken!
 
HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Testi Alapképességek

Go down 
SzerzőÜzenet
Silvers Rayleigh
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 118
Regisztráció ideje : 2010. Jul. 09.

TémanyitásTárgy: Testi Alapképességek    Vas. Aug. 12, 2012 12:43 am

Erőnlét
15 szintű
passzív

A karakter testi erejének mércéje, aminek minden egyes szintem van bővítési lehetősége. A szintek jelentőségéről röviden: 5. szinttől az erőnlét már meghaladja a normális emberi teljesítőképességet, 8. szinttől pedig már abszurd jelleget ölt. 10. szint után minden szint megmagyarázhatatlan mértékeket ölt, amiknek a szint lépéskor lehetséges minimális saját jelleget és fejlődési irányt is adni.
Az erőnlétet bizonyos technikák illetve cselekedetek igénybe vehetik, ekkor a mesélő jelez, hogy mekkora igénybevétel történik. A karakter erőküszöbe az adott erőnlét szintje, ami azt jelzi, hogy hány egymás utáni extrém erő-igénybevételt képes elviselni a karakter. Az erőnlét csökkenését a mesélők jelzik a karakternek a meséléskor.
Állóképesség
15 szintű
passzív

A karakter azon tulajdonságát jelzi, hogy mennyire képes a teste elbírni olyan terheléseket, amik meghaladják a fájdalom, kimerültség avagy erőtűrés, illetve bármely testre ható szélsőséges hatás küszöbét. A karakter állóképesség küszöbe az adott állóképesség szintje, ami azt jelzi, hogy hány egymás utáni kártékony ingert képes elviselni a karaktert. Ezeket a károkat a mesélők jelzik a karakternek a meséléskor.

Kitartás
3 szintű
passzív

Az akaraterő megtestesülése a kitartás, ami csak akkor áll valaki rendelkezésére, ha testileg és szellemileg is kiváló és céltudatos személyiség. A kitartással rendelkező karakter akkor is képes cselekedni és tűrni, amikor más már elájult volna, amikor már a teste határain jár. Ekkor, ha valamilyen cél lebeg a szeme előtt, képes előhívni a teste tartalékait, és megerőltetni magát, vagy kibírni az újabb őt érő hatásokat. Az állóképességhez hasonlóan a kitartás is egyenlegként működik.
Egy kitartás szinthez minimum 7 erőnlét és/vagy állóképesség szint kell.Gyorsaság
10 szintű
passzív

A gyorsaság a karakterek különleges sebességének a jelzője, tehát egy emberi korlátok tetejét elérni képes futó még nem rendelkezne ezen képességgel. A gyorsaság mint képesség az a testkultúra, ami minden cselekedetet és azok érzékelését jelenti: a gyorsaságot használó karakter az általa használt egyéb képességeket minden szinttel egyre gyorsabban képes használni. 5. szinttől a gyorsasága elmosódó, zavaró, vagy észlelhetetlen gyorsaság képesség nélkül, míg 8. szinttől szó szerint képes eltűnni minden olyan ember elől, akinek nincs magasabb gyorsaság értéke, illetve nem képzett valamilyen testi vagy harcmodorban magasabb szinten és van valamennyi gyorsasága.

Reflex
3 szintű
passzív

A reflex azok képessége, akik jártasak valamilyen testi vagy harci művészetben, illetve a testüket is igénybe vevő képességben. Ezen képességek és a karakter gyorsasága a test gyakorlatának növekedésével összeadódnak, így előhívva a karakter azon képességét, hogy szinte bármilyen váratlan dologra reagálni tudjon. Legyen az akár egy penge ujjnyi távolságban, vagy egy láthatáron túlról jövő golyó, a karakter a maga módján képes lesz kezelni a váratlan helyzeteket. A reflex kezelése a mesélőn is múlik, és a reflex, illetve a kapcsolódó képességek szintje alapján értékelhető, hogy milyen esélye van a karakternek a reagálásra.
Egy kitartás szinthez minimum 7 gyorsaság és/vagy testi/harci/egyéb szint kell.Ügyesség
5 szintű
passzív

Az ügyesség, a testi alapképességek legbonyolultabbika és legnehezebben fejleszthető tagja, mivel bárki hamar eléri a kezei-lábai és kreativitása párosíthatóságának korlátait, sokkal hamarabb, mint azt bármelyik másik ilyen képességnél lehet. Az ügyesség pont ezért függ nagyban attól is, hogy a karakter miben specializálódik, és mibe öli teste és szelleme energiáit: az ügyessége az ezekhez leginkább illő oldalakon fog kiemelkedni, és testi tapasztalatként megjelenni. Az ügyesség a vele együtt fejlesztett képességekre hat elsődlegesen, az azokhoz kapcsolódó képességekre másodlagosan, míg minden más képességre csak harmadlagosan.
Egy ügyesség szinthez 5+3+2+1 más képesség szintje kell, ezek lesznek az elsődleges képességei.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Testi Alapképességek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
¤ MugiwaraDarkBB ¤ :: Szabályzat és egyéb információk :: Ismertetők :: Képességek-
Ugrás: