¤ MugiwaraDarkBB ¤

Eichiiro Oda: One Piece c. Mangájának alapján készült Fórumos Szerepjáték! Csatlakozz Te is és kalandozz a végtelen tengereken!
 
HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Démongyümölcsök - Összefoglaló

Go down 
SzerzőÜzenet
Silvers Rayleigh
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 118
Regisztráció ideje : 2010. Jul. 09.

TémanyitásTárgy: Démongyümölcsök - Összefoglaló   Hétf. Júl. 12, 2010 7:34 am

Démongyümölcs, azaz Akuma no Mi. A One Piece világának legkülönlegesebb tárgyai. Fákon termő gyümölcsök, héjukon örvénymintájával. Amint egy ember belekóstol, kiveti magából a tenger, és soha többé nem tud úszni, de cserébe különleges erőt kap. Ezt az erőt más nem tudja megszerezni, amíg él birtoklója, hiszen elveszti a gyümölcs az erejét, és addig nem terem új, amíg az illető meg nem hal. Mivel ritkák a gyümölcsök, és a Grand Line-on kívül ritkán találkozni velük, több legenda is kering róluk, ezek közül csak néhány bizonyul igaznak. Ezek közül fontos az, hogy nem lehet többet megenni, hiszen a bennük rejlő erő széttépi a hatalomra vágyó embert.

A víz, mint említettem, halálos lehet a Démongyümölcsöt evőre, ha az állóvíz, akár sós, akár édes, és csak akkor, ha teljesen el tud merülni benne. A "mozgó" víz, a hullámok és az eső nincs semmilyen hatással rájuk. A másik nagy gyengeség a Tengerkő, ami ugyanazt az energiát bocsájtja ki, mint a tenger, így megbénítja az embert, amíg hozzáér.

A kapott erőket három nagy csoportba lehet besorolni: Paramecia, Zoan és Logia típusú gyümölcsök, erők.

A Paramecia típusú gyümölcsök a gazdájuk fizikai tulajdonságait változtatja meg: vagy magát a testet, vagy a környezetet tudják befolyásolni. Harmadik típusuk pedig valamilyen anyagot tud létrehozni és irányítani.

A Zoan típusú gyümölcsök elfogyasztójuknak különböző állati alakokat ad, egész pontosan kettőt: az emberi forma mellett egy félállati és egy teljesen állati formát, valamint az ezekhez tartozó erőket. Tony Tony Chopper kifejlesztett hozzájuk egy gyógyszert, amitől további négy forma elérését teszi lehetővé, három percig. Hat órán belül egy újabb elfogyasztása után a felhasználó nem tudja irányítani átváltozását, egy harmadik elfogyasztása esetén pedig egy tudat nélküli szörnnyé változik, amit csak Tengerkővel lehet megállítani, vagy a tengerbe dobással. Ha egyik sem történik meg, rövid idő múlva meghal. A fórumon meg lehet szerezni a Rumble Ball-t, bármelyik Zoan-gyümölcshöz. A négy új formát a játékosnak kell kitalálnia, majd engedélyeztetni az egyik Adminnal!

A Logia-gyümölcsöket tartják a legerősebbnek a három közül. Az elfogyasztója teste átalakul, szert tesz egy bizonyos elem tulajdonságaira. Ez az elem lehet fény, homok, láng, stb. Ha a gyümölcshasználót megtámadják, a teste átalakul ezzé az elemmé, és a fizikai támadások átmennek rajta. Ha az ütés elég erős, akkor széttörhet a test, de pár pillanat múlva újjáformálja magát. Ezzel a képességgel a legtöbben repülni is tudnak, alsótestükkel lökve magukat előre. De egy gyengeséget is megkapnak ezzel a képességgel, amire az ellenfélnek kell rájönnie - például ha homokká változik támadáskor, a víz vagy bármilyen folyadék összeragasztja, és nem tud normális módon átalakulni. A természetes elemüket korlátlan mennyiségben elő tudják állítani, és irányítani.

Ha a karakter Rokushiki-t tanult, akkor nem lehet Démongyümölcse!


A hozzászólást Franky összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Nov. 07, 2010 4:32 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Démongyümölcsök - Összefoglaló
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
¤ MugiwaraDarkBB ¤ :: Szabályzat és egyéb információk :: Ismertetők :: Képességek :: Démongyümölcsök-
Ugrás: